Leraar / oprichter Ima Juku

Arjan de Vries - Aikido leraar Baarn en Zeist

Na jaren van intensief trainen besloot ik in 2005 om de dojo Ima Juku te openen. In Baarn kon ik een groep starten en besloot ook een locatie te openen in Zeist om het Aikido nog verder te verspreiden. Mijn doel is om Aikido zoveel mogeljik te delen met anderen die het willen leren. De manier waarop Suganuma Sensei zijn dojo inricht en de wijze waarop hij met de mensen omgaat is voor mij een inspiratie en ik probeer zoveel mogelijk van hem te leren. Dit is ook de reden dat ik naar Japan. Ook probeer ik stages van hem te volgen waar dat mogelijk is. Mijn motto is: “Aikido is voor het leven.” Het gaat niet alleen om technieken maar ook om relaties! Die veranderen telkens weer en daarom blijft het bij Aikido altijd interessant. Ik heb niet de illusie dat het Aikido dat ik laat zien het ware Aikido is maar ik probeer mijn uiterste best te doen om het pad waarop Suganuma Sensei zich bevindt te volgen en zijn manier uit te dragen naar anderen. Aikido heeft mijn leven in positieve zin veranderd en ik beschouw het als een voorrecht om het ook met andere geïnteresseerden te delen. In de dojo word ik geassisteerd door drie gecertificeerde assistent leraren te weten, Dennis Bunt (3de dan), Martijn van Brummelen (3de dan) en Rudi Brouwer (2de dan). Zij nemen de lessen waar als ik niet in de gelegenheid ben en vangen de nieuwe mensen op.

Tot ziens in de dojo!

Arjan de Vries
Godan (5de dan)

Demonstratie Arjan de Vries

begin met chatten
Heb je een vraag?
Chat met Ima Juku
Hoe kan ik je helpen?