Leraar / oprichter Ima Juku

Na vele jaren van toegewijde training, nam ik in 2005 het besluit om de dojo Ima Juku te stichten. In Baarn begon ik een groep en ik koos ervoor om ook een locatie in Zeist te openen, met als doel Aikido verder te verspreiden. Mijn streven is om Aikido met zoveel mogelijk mensen te delen die het willen leren.

Mijn motto luidt: “Aikido is een levensstijl.” Het draait niet alleen om de technieken, maar ook om de relaties! Deze evolueren voortdurend, waardoor Aikido altijd boeiend blijft. Ik koester niet de illusie dat het Aikido dat ik demonstreer het enige ware Aikido is, maar ik doe mijn uiterste best om het pad dat ik bewandel te delen met anderen.

Aikido heeft mijn leven op een positieve manier veranderd, en ik beschouw het als een voorrecht om dit met andere geïnteresseerden te delen. In de dojo krijg ik ondersteuning van drie gecertificeerde assistenten: Martijn van Brummelen (3de dan, niveau 3 Aikido leraar), Dennis Bunt (3de dan, niveau 2 Aikido assistent) en Rudi Brouwer (3de dan, niveau 2 Aikido assistent). Zij leiden de lessen wanneer ik niet beschikbaar ben en verwelkomen nieuwe leerlingen. Beluister hier een interview met de assistenten.

Graag tot ziens in de dojo!

Met vriendelijke groet,

Arjan de Vries
Godan (5de dan)

Ik voel me bevoorrecht om Arjan als leraar te hebben. De manier hoe hij aikido interpreteert en aan ons doorgeeft is heel bijzonder en zeer prettig.

Rudi lid sinds 2005 - assistent Ima Juku

Demonstratie Arjan de Vries