Ima Juku Aikido Zeist en Baarn Krijgskunst Martial Art

SUGANUMA SENSEI

 

Terug

 

Ima Juku Aikido sinds 2005

Morito Suganuma Shihan (8e Dan Aikikai) is de oprichter en directeur van Aikido Shohei Juku en was de laatste uchideshi (inwonend student) van Aikido oprichter, Morihei Ueshiba. Suganuma Sensei werd naar Fukuoka gestuurd in 1970 om als Aikikai Shihan (meester leraar) te worden belast met het Kyushu District, het zuidwesten van Japan, waar hij Aikido Shohei Juku oprichtte. Shohei Juku is aangesloten bij de Hombu dojo.

 

Al vanaf het begin dat Arjan Aikido beoefent, beoefent hij het Aikido zoals wordt onderwezen door Suganuma Sensei in Japan.  Suganuma Sensei volgt de basis van Aikido en geeft al meer dan 40 jaar les in Fukuoka, zuid Japan. Hij is een 8ste dan Shihan en heeft de als uchi deshi de laatste 2 jaren van de grondlegger van Aikido Morihei Ueshiba meegemaakt. Suganuma Sensei is o.a. lid van de senior council van de International Aikido Federation. Arjan heeft vanaf het begin stages meegemaakt van deze sympathieke Japanse Sensei en heeft ook in zijn dojo’s in Japan getraind.

Proficiat aan Sensei Suganuma Morito

vanwege zijn ontvangst van de prestigieuze

“bijdrage aan de promotie van de martial arts prijs”. De Japan Vechtsport Raad bestaat uit 10 organisaties (Aikikai, All Japan Judo Association, All Japan Kendo Association, All Japan Karate Association, Nihon Budokan, enz.). Elk jaar rijkt de Raad een prijs uit aan een persoon van elke bovengenoemde organisatie die een substantiële bijdrage heeft geleverd aan de bevordering van de martial arts. Dit is de meest prestigieuze prijs in de Japanse Budo wereld. Namens Ima Juku feliciteren wij Suganuma Sensei. We zijn er erg trots op dat we deze Japanse grootmeester als onze inspirator mogen beschouwen en hopen nog lang van hem te mogen leren, zowel van zijn Aikido, zijn spirit als zijn wijsheid!

Ima Juku

Aikido dojo opgericht in 2005. De dojo wordt geinspireerd door Suganuma Sensei, 8ste dan Shihan uit Japan.

Contact Info

Arjan de Vries, 5de dan

Ima Juku Dojo Cho

0643986593

(tussen 17.00 - 19.00 uur)

e-mail

Openingstijden

Maandag: Zeist 19.45 - 21.00 uur

Donderdag: Baarn 19.45 - 21.00 uur

Proefles volgen?

Voordat je lid wordt, volg je altijd twee gratis proeflessen. Zo kun je ontdekken of Aikido iets voor je is en of je in de groep past.

 

Neem altijd contact op met Ima Juku voor het volgen van de proeflessen!

Proefles volgen?