Ima Juku Aikido Zeist en Baarn Krijgskunst Martial Art

INFORMATIE

 

 

Ima Juku Aikido sinds 2005

- IEDEREEN KAN AIKIDO LEREN -

Wat is Aikido?

 

Aikido is een moderne Japanse krijgskunst (martial art). Al ben je jong, oud, sterk of zwak dan kun je deze krijgskunst beoefenen. Het is een vorm van krijgskunst waar je je lichaam volop gebruikt maar binnen de redelijkheid van je eigen limiet.

Bij Aikido train je altijd met wisselende partners en ligt de nadruk op het overnemen van de aanvalskracht van de partner. Hierdoor kost het uitvoeren van de techniek in principe geen kracht. Door jezelf met je lichaam te verplaatsen naar een andere positie zal er bij de partner onbalans ontstaan waardoor deze makkelijk te controleren is. De techniek eindigt altijd met een worp of een klem. Leren vallen en rollen is daarom een wezenlijk onderdeel van de training.

In het begin van je Aikidotraining zal je nog heel veel nadenken. Je doet veel handelingen tegelijk en daardoor oogt Aikido moeilijk. Als je eenmaal hieraan bent gewend, zal het steeds beter gaan. Omdat je met veel verschillende mensen traint is het uitvoeren van de technieken steeds weer anders.

Aan het begin is een warming-up die flexibiliteit vergroot. Je wordt dus fitter en soepeler ipv strammer.

 

Uiteindelijk zal een gezond, flexibel lichaam leiden tot een gezonde geest. Aikido is niet zweverig, geen Yoga en zeker geen Judo. Aikido is een echte krijgskunst voor iedereen die dat leren wil. Het kan je dagelijks leven positief beïnvloeden doordat je tijdens de training op een bepaalde manier met elkaar leert omgaan. Iedereen die Aikido beoefent zal dat beamen!

Locaties in Baarn en Zeist

Instromen

Hoe lid worden?

De eerste les

Er is geen vast moment in het jaar om te beginnen. Je kan altijd instromen. Iedereen traint op zijn eigen niveau. De ene keer train je met een beginner, de andere keer met een zwarte bander. Iedereen helpt elkaar.

Ben je fysiek verder in orde en 18 jaar of ouder dan ben je van harte welkom. Ben je 16 of 17 dan bekijkt de leraar dat per geval.

Neem contact op met de leraar Arjan de Vries. Dit doe je door te bellen of door het contactformulier in te vullen. Je volgt altijd eerst 2 proeflessen om te kijken of Aikido iets voor je is.

Proefles volgen?

De eerste les is altijd een proefles! Trek makkelijk zittende kleding aan. Een trainingsbroek en t-shirt volstaan. Heb je slippers neem die dan mee voor buiten de mat. We trainen op een mat op blote voeten. Wees op tijd om te helpen matten te leggen en kennis te maken.

De assistent leraren vangen je altijd op in de dojo (oefenzaal).

Dit is de kalligrafie ima gemaakt door Suganuma Sensei, 8ste dan Shihan uit Japan en tevens calligrafiemeester.

 

Ima betekent NU. Dingen niet uitstellen maar direct aanpakken. Leef in het hier en nu.

 

De naam van de dojo is Ima Juku (iema djoekoe). Juku betekent school, ruimte waar dingen plaatsvinden.

Suganuma Sensei

(8ste dan)

Organisaties

Lestijden

 

locatie Zeist: Maandag: 19.45 - 21.00 uur

 

locatie Baarn: Donderdag: 19.45 - 21.00 uur

 

Klik hier voor alle info op een rijtje

INFORMATIE OVER

SUGANUMA SENSEI

ORGANISATIES

ARJAN DE VRIES

Suganuma Sensei

Organisatie

Arjan de Vries - Dojo Cho

Ima Juku

Aikido dojo opgericht in 2005. De dojo wordt geinspireerd door Suganuma Sensei, 8ste dan Shihan uit Japan.

Contact Info

Arjan de Vries, 5de dan

Ima Juku Dojo Cho

0643986593

(tussen 17.00 - 19.00 uur)

e-mail

Openingstijden

Maandag: Zeist 19.45 - 21.00 uur

Donderdag: Baarn 19.45 - 21.00 uur

Proefles volgen?

Voordat je lid wordt, volg je altijd twee gratis proeflessen. Zo kun je ontdekken of Aikido iets voor je is en of je in de groep past.

 

Neem altijd contact op met Ima Juku voor het volgen van de proeflessen!

Proefles volgen?